Building Emotion

  • Exhibition
  • Schüco
  • Showroom 2017

Emotional Update for Schüco Showroom

The specialist for innovative building shells Schüco would like to transfer its highlight themes and product innovations shown on BAU 2017 to its showroom. Again, the D'art Design Gruppe takes over the update of the permanent corporate exhibition at the company headquarters in Bielefeld based on the current corporate architecture.


In order to also emotionally address the visitor, the different wall and facade elements are even more embedded in a natural appearing environment. Staged material quotations such as wood, brick or concrete look put the visitor into the respective world of the theme studios "Work", "Life", "Home", "Intelligent", "Flexible" and "Digital". Information terminals provide multimedial information about products such as self-darkening windows, security doors or parametric facades.


Dart connects caftsmanship expertise and future orientation in the new "Digital" theme studio. Using virtual and augmented reality as well as tablets, visitors experience the digital Schüco products as interactive application examples. The self-explanatory staging is based on a space-grabbing line structure. Bright materials such as wood combined with white and concrete ensure a friendly impression, despite the emphasis on technology. A central table with the two design areas "Communication / Planning" and "Assembly" is integrated into the process chain, reflecting the target groups architect, investor and worker.

Facts
    • Project
    • Schüco, Showroom 2017
    • Location
    • Bielefeld
    • Category
    • Ausstellung
    • Photography
    • Lukas Palik
Read More
  • Project
  • Schüco
  • Bau 2017
Know How
  • Showcase
  • Schüco
  • Spatial Communication
Architects’ Darling
  • Project
  • Canon
  • Customer Experience Centre 2017
Customer Journey